Mekko 1200-1300 -lukujen vaihteesta

mekko11

1200- ja 1300 -lukujen vaihteessa ja 1300-luvun alussa olivat muodissa mekot, joissa on runsas yläosa ja joitten hihat pussittavat ylhäältä mutta ovat kyynärpäästä alaspäin tiukat. Tällaisia mekkoja näkee historiallisissa lähteissä, kuten käsikirjoituksissa (esim. Manessen koodeksi ja Maciejowskin Raamattu) ja kirkkojen kuvituksissa (esim. Martebo ja Stånga Gotlannissa, Dädesjö Smoolannissa).

mekko21

Mekko on rekonstruoitu luonnonruskeasta ohuesta villasta, ja se on ommeltu kokonaan käsin aikakautisia pistoja ja tekniikoita käyttäen. Hihansuut on kiinnitetty kolmella tinaisella napilla. Päähineenä on tässä leukaliina ja huntu, mutta yhtä hyvin sen tilalla voisi olla vaikkapa ”kahvinsuodatinhattu” ja hiusverkko tai yksinkertainen ns. pyhän Birgitan myssy.

Kissa tekee mekkoa myös tilauksesta omien mittojen ja toiveitten mukaan. Hinta riippuu koosta, materiaalista ja asusteista; esimerkiksi S-kokoisen, villakankaasta tehdyn hameen hinta ilman asusteita on noin 150 €.

Mainokset
This entry was posted in Galleria, keskiaika and tagged , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s