Neulakintaat

NeulakintaatNeulakinnastekniikka on ollut tunnettu jo esihistoriallisella ajalla. Varhaisimmat löydöt Suomesta ovat viikinkiaikaisista (n. 800-1025) kalmistoista, mutta tekniikalla valmistettuja tekstiileitä on käytetty todennäköisesti jo paljon aikaisemminkin.

Neulakintaat on valmistettu suomenlampaan villasta suomeksi ompelemalla. Suomenlammas kuuluu alkuperäisrotuihimme, ja sen iäksi on arvioitu tuhat vuotta. Siten sen villa sopii niin viikinkiaikaisiin kuin myöhempiinkin kintaisiin. Väreinä on käytetty valkoista, joka on yleisin väri suomalaisissa hautalöydöissä niin miesten kuin naistenkin kintaissa, ja luonnonruskeaa. Ruskeitten kintaitten suun punaisen raidan lanka on värjätty krapilla. Kintaita on koristeltu kirjomalla jo esihistoriallisena aikana, ja kintaan suun punainen raita on ollut tavallinen koriste myöhemminkin. Myös käytetty pisto on yleisin rautakauden lopulla käytetyistä.

neulakintaat

Kissa tekee kintaita luonnonvärisistä ja luonnonväreillä värjätyistä langoista. Luonnonväreillä värjättäessä sävyt vaihtelevat aina hieman, joten täsmälleen samanvärisiä kintaita ei synny. Voit tiedustella kulloinkin saatavilla olevia värejä, ja tietysti esittää toiveita. Myös raidallisia kintaita voidaan tehdä; esimerkkejä tällaisista on viikinkiajalta lähtien. Käytetyistä langoista riippuen naisten koossa hinta on n. 30 €, miesten koossa n. 40 €.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s