Eläinpääsoljet

 

Gotlantilaiset eläinpääsoljet, 90 €/pari

Eläinpääsolki oli tyypillisin käytetty olkasolkimuoto Gotlannissa. Tyyppi kehittyi 800-luvulla ns. krapusoljen pohjalta. Soljet olivat tuolloin vielä melko pieniä ja tyyliteltyjä. 1000-luvulle tultaessa soljet kuitenkin kasvoivat ja muuttuivat enemmän eläimen päätä muistuttaviksi.

KrapusolkiKrapusolki

Eläinpääsoljet sopivat tietysti parhaiten gotlantilaista persoonaa elävöittävälle henkilölle, mutta niitä on löytynyt -harvinaisina tosin- myös muualta. Suomenkin alueelta eläinpääsolkia on, mutta ne ovat yksittäiskappaleita. Kuuluisin esimerkki lienee Kaarinan Kirkkomäen ”gotlantilaisminiä”, joka oli saanut hautaansa yhden soljen.

Soljet ovat kopio gotlantilaisista 1000-luvun muotia edustavista esikuvista. Pronssisen soljen pituus on n. 6 cm, ja se on melko painava -aivan kuten esikuvansa. Se sopiikin parhaiten paksummasta villasta valmistettuun hameeseen. Solkiparin hinta on 90 €.

Mainokset
This entry was posted in Myytävät, Soljet and tagged , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s