Kehäsolki

Umpinaisia kehäsolkia alettiin käyttää avonaisten hevosenkenkäsolkien tilalla keskiajalle tultaessa. Ne olivat käytännöllisiä ja tarpeellisia, ja niitä käyttivätkin kaikki yhteiskuntaluokat. Alemmat luokat jäljittelivät usein yläluokkien jalometallista ja jalokivistä valmistettuja solkia tehden niistä halvempia versioita.

Kehäsolki

Soljet ovat tinaa, ja niissä on emalointia jäljittelevä sininen tai punainen koristelu. Ne ajoittuvat 1200-1400 -luvuille, ja sopivat keskiluokkaiselle tai ylempää keskiluokkaa olevalle hahmolle. Kokonsa puolesta niille soveltuvin käyttötarkoitus olisi kiinnittää ohuehkoa villaa olevaa paitaa tai mekkoa, mutta ne kestävät myös paksumpaa kangasta; vuoden 2009 Turun keskiaikamarkkinoilla saattoi nähdä sinikivisen soljen linnanpäällikön vaimon houppelandea kiinnittämässä.

Soljen hinta on 8,50 €.

Mainokset
This entry was posted in keskiaika and tagged , , , , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s