Agnus Dei -merkki

Agnus Agnus Dei eli Jumalan karitsa on kristillisessä perinteessä yleinen Kristus-symboli. Sen alkuperä on juutalaisessa uhrikaritsa-tavassa, joka varsin luontevasti siirtyi vertautumaan itsensä ihmisten puolesta uhraavaan Kristukseen. Tähän viitataan myös Raamatussa. Varhaisimmat esimerkit symbolista esiintyvät jo 500-luvulla, ja keskiajan kuluessa karitsa sai myös tässä merkissä esiintyvät yksityiskohdat, viirin ja ristisauvan.

Merkki ajoittuu 1300-luvun loppuun ja 1400-luvun alkupuoliskolle. Siinä on moderni pinssikiinnitys, jonka voi kuitenkin halutessaan helposti nipsaista pois ja ommella merkin vaatteeseen. Hinta 5 €.

Mainokset
This entry was posted in keskiaika and tagged , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s