Lääkäriparodia

Apina

Englannista ja Hollannista muutamina kappaleina tunnettu merkki esittää villimiestä tai apinaa, joka seisoo kalan päällä ja virtsaa mortteliin, jossa parhaillaan murskaa tai sekoittaa jotain. Sama teema tunnetaan myös muutamista muista lähteistä muualta Euroopasta. Teeman tarkoitus on epäselvä, mutta erään teorian mukaan kyseessä on lääkäriparodia: sillä kritisoidaan aikakauden lääkäreitten tai apteekkareitten ehkä kyseenalaisia hoitomenetelmiä. Merkki ajoittuu 1300-luvun loppuun ja  1400-luvun ensimmäiselle puoliskolle.

Merkin korkeus on 4,5 cm. Siinä on moderni pinssikiinnitys, jonka voi kuitenkin halutessaan helposti leikata ja kiinnittää merkki muutamalla pistolla ompelemalla.

Mainokset
This entry was posted in keskiaika and tagged , , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s