Tupsupussukka

Kaikk

Tupsuilla koristeltuja pussukoita esiintyy kuvalähteissä ainakin 1200-luvun alusta 1500-luvulle. Noitten vuosien aikana niitten muoto muuttui vain vähän; pussukasta tuli lyhyempi ja tupsutkin muuttuivat enemmän pompuloiksi myöhemmälle ajalle tultaessa. Hiien Kissan omaa tuotantoa oleva pussukka sopii varhaisemmalle ajalle 1200-1300 -luvuille ja 1400-luvun alkupuolelle.

TupsPussukka on ommeltu käsin villakankaasta, ja tupsut ja nyörit ovat niin ikään käsityötä. Pussukassa on erikseen kiristysnyöri  ja nyöri vyölle ripustamista varten. Pussin koko ilman tupsuja on n. 22 x 15 cm. Hinta 25 €.

Pussukoita saa myös tilauksesta, jolloin voi esittää toiveita koosta, väristä ja materiaalista. Niitä voi tehdä esimerkiksi silkistä, tai ne voidaan kirjoa. Tilaustöitten hinta määräytyy niissä käytetyn materiaalin ja työn määrän mukaan.

Mainokset
This entry was posted in keskiaika and tagged , , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s