Mekko 1300-luvun puolivälistä

SininenSinisen hameen esikuvana on ollut 1300-luvun puolivälistä peräisin olevia pyhimyspatsaita Suomesta ja Ruotsista. Tuona aikana vaatteet alkoivat muuttua jo vartalonmyötäisemmiksi, ja tämä näkyy esimerkiksi hihojen parempana istuvuutena. Myös vaatteen yläosa on jo hieman tiukempi, mutta rinnan korkeudelta lähtevät kiilat edessä ja takana antavat sille kuitenkin runsautta. Hameessa on myös lantiolta lähtevät sivukiilat, jotka lisäävät liikkuvuutta ja antavat helmaan tarvittavaa leveyttä.

Huntu ja leukaliina ovat kyseisen ajan tyypillisin päähine naiduilla ja vanhemmilla naisilla. Hieman muodikkuutta kokonaisuuteen tuovat kuitenkin ohimoille letitetyt hiukset, joka oli sekin hyvin yleinen kampaus tuohon aikaan.

SininenKaikki vaatteet on jälleen ommeltu ja viimeistelty kokonaan käsin, ja käytetyt ompelutekniikat ja pistot ovat aikakautisia. Hameen ja hunnun kangas on villatoimikasta, leukaliina ja aluspaita ovat pellavaa.

Mainokset
This entry was posted in Galleria, keskiaika and tagged , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s