Walsinghamin pyhä Talo ja Neitsyen alttari

Vuonna 1061 saksilainen aatelisnainen Richeldis de Faverches sai näyn. Siinä Neitsyt Maria pyysi häntä rakentamaan kopion talosta, jossa Marian ilmestys oli tapahtunut. Richeldis rakennutti talon Norfolkiin Walsinghamiin, joka tuli sen ansiosta pian tunnetuksi ”Englannin Nasaretina”. 1100-luvulla alttarin viereen rakennettiin augustinolaisluostari, ja 1200-luvulle tullessa alttari oli jo hyvin suosittu pyhiinvaelluskohde. Alttari lakkautettiin reformaation yhteydessä vuonna 1538, ja kaikki sen rakennukset tuhottiin.

Holy House1300-luvun loppuun ja 1400-luvun alkuun ajoittuvaan talon muotoiseen pyhiinvaellusmerkkiin on kuvattu Neitsyen ilmestys, jossa enkeli Gabriel ilmoitti Kristuksen syntymästä. Merkin alaosa esittää ilmeisesti Walsinghamin talossa ollutta Neitsyen alttaria patsaineen.

Merkissä on moderni pinssikiinnitys, mutta kiinnittäminen onnistuu aikakautisesti myös ompelemalla kiinnityslenkkien kautta.

 

 

 

LiljaWalsinghamista sai 1400-luvun alussa myös pyhiinvaellusmerkkejä, joihin on kuvattu lilja helmirenkaan sisään. Lilja on yleinen Neitsyt Marian symboli.

Merkissä on aikakautinen neulakiinnitys.

 

 

RuusuMyös ruusu on yleinen Neitsyt Marian symboli, ja kruunattuna se kuvastaa Neitsyen roolia Taivaan kuningattarena. Myös tällaisia merkkejä on saatettu myydä Walsinghamissa 1400-luvulla.

Merkissä on aikakautinen neulakiinnitys.

 

 

Madonna1400-luvulta on peräisin myös Madonnaa eli Neitsyt Mariaa äidin ominaisuudessa kuvaava merkki. Tämän kaltaisia pyhiinvaellusmerkkejä on saatettu myydä niin Walsinghamissa kuin muillakin Neitsyen alttareilla ympäri Eurooppaa.

Merkissä on moderni pinssikiinnitys.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s