Punavalkoraitaiset neulakintaat

Raidalliset neulakintaat on ommeltu parisen vuotta sitten, ja ne ovat jo hieman huopuneet käytössä. Ne on tehty omaan käyttöön, vähän paremmiksi kintaiksi.

Kintaat on ommeltu venäläisittäin kaksinkertaisena niin, että seuraava kerros lähtee edellisen puolivälistä eikä reunasta, niin kuin tavallisesti. Tällöin kerroksen toinen puoli kääntyy kintaan taakse, ja siitä tulee ihanan paksu.  

Raitojen sommittelussa on käytetty pohjana ns. Euran emännän kintaitten raidoitusta. Niissä kämmenosa oli ommeltu kahdella värillä raitaiseksi, ja ranneosa yksiväriseksi kolmannella värillä.

Vaikka raitojen sommittelussa on otettu mallia 1000-luvulle ajoittuvista kintaista, voi niitä hyvin käyttää myös myöhemmille ajoille sijoittuvissa yhteyksissä.

Mainokset
This entry was posted in Galleria and tagged , , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

One thought on “Punavalkoraitaiset neulakintaat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s