Pyhä Albanus

Pyhä Albanus on Englannin ensimmäinen marttyyri. Hän oli roomalainen sotilas, joka oli kääntynyt kristinuskoon. Albanus auttoi hänet uskoon käännyttänyttä pappia pakenemaan vainolta vaihtamalla vaatteita hänen kanssaan, jolloin kävi niin, että Albanusta luultiin tuoksi mieheksi. Albanus vietiin mäelle, jossa hänen hiuksensa sidottiin puunoksaan, ja hänen päänsä lyötiin poikki. Samalla hetkellä teloittajana toimineen roomalaissotilaan silmät putosivat päästä, eikä hän tullut koskaan näkemään Albanuksen pyhimyksenä suorittamia ihmetekoja. Mäelle rakennettiin St. Albans Abbey, ja siitä tuli pyhiinvaelluskohde.

Merkkiin on kuvattu pyhimyksen kuolema; roomalaissotilas on juuri teloittanut hiuksistaan puuhun sidotun, rukoilevan Albanuksen, ja hänen silmänsä putoavat päästä. Merkki ajoittuu 1400-luvulle. Sen koko on 45 x 66 mm, ja siinä on moderni pinssikiinnitys.

Mainokset
This entry was posted in keskiaika and tagged , , , , by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s