Juomalaseja

Varhaisin lasi oli Pohjolassa tuontitavaraa, joka arvokkaana muodostui statussymboliksi. Lasiastioita löytyykin viikinkiajan suurista kauppakeskuksista. Tavallisin tyyppi on suppilonmuotoinen pikari, ja lasilankakoristeisia astioita löytyy myös. Kauppakontaktien monimuotoisuudesta todistaa yksittäinen kaiverruskoristeinen malja, joka on islamilaista alkuperää.

Kaikkien kolmen lasireplikan esikuvat ovat löytyneet Birkasta.

Kaiverruskoristeinen islamilainen lasi, 22 €

Persialainen kirkasta lasia oleva malja on koristettu kaiverruksin, ja sen vetoisuus on noin 40 cl. Lasin hinta on 22 €.

 

 

 

 

 

 

Lasilangoin koristettu lasi, 22 €

Kevyesti vihreän sävyinen lasilankakoristeinen juomalasi on viikinkiajalle melko yleistä tyyppiä. Sen vetoisuus on noin 25 cl. Lasin hinta on 22 €.

Optisesti koristettu pikari, 34 €

 

 

 

 

 

 

Tummemman vihreän pikarin alaosa on koristettu lasin pintaan tehdyillä nystyröillä. Astian vetoisuus on noin 50 cl. Lasin hinta on 34 €.

Mainokset
This entry was posted in Uncategorized by Hiien Kissa. Bookmark the permalink.

About Hiien Kissa

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s