Mikä Hiien Kissa?

Hiien Kissa on turkulainen yritys, joka pyrkii valmistamaan ja myymään sellaisia historianelävöitykseen suunnattuja tarvikkeita, pääasiassa vaatteita ja asusteita, joita ei muualta Suomesta saa. Tällä hetkellä pääpaino on viikinki- ja keskiajassa, mutta aikakaudet eivät ole mitenkään rajattuja. Kissa on erittäin tarkka autenttisuudesta ja pitääkin ohjenuoranaan sitä, että kaikki on pystyttävä dokumentoimaan tai muuten erittäin hyvin syin perustelemaan.

Kissa valmistaa tuotteita pääasiassa tilauksesta, jolloin asiakas voi olla varma, että saa juuri itselleen sopivan vaatteen tai asusteen. Mitään varsinaista mallistoa Kissalla ei ole, eikä vaatteitten ja asusteitten tarvitse olla juuri sellaisia kuin tässä blogissa on kuvattu; ne ovat lähinnä esimerkkejä siitä, mitä Kissa on tehnyt, mutta luonnollisesti niitäkin tehdään tilauksesta. Koska Kissa valmistaa tuotteensa mahdollisimman autenttisesti eli käsin, on niillä hieman pitempi toimitusaika.

Nimi ”Hiien Kissa” on peräisin suomalaisesta kansanperinteestä. Runoissa mainitaan mm. ”Kipinätär, hiien kissa” kun viitataan tuleen tai tulen väkeen, tai se on liitetty rakkausmagian Lempiin. Usein hiien kissa esiintyy myös hiien eli paholaisen apulaisena kiusaamassa ihmisiä. Jälkimmäinen yhteys on kuitenkin myöhäsyntyistä, sillä alun perin hiisi on tarkoittanut kalmistoa tai muuta pyhää paikkaa. Alkuperäismerkityksessään hiien kissa lieneekin ollut tuleen, niin varsinaisiin kuin lemmenkin liekkeihin, liittyvä apuri.

Hiien Kissan taustalla on Nina Manninen, itseoppinut historianelävöittäjä ja tuleva keskiajan tutkija, joka viilaa parhaillaan Turun linnasta löytyneitä keskiaikaisia rahoja käsittelevää graduaan arkeologian oppiaineeseen. Historian elävöitys ja varsinainen tutkimus tukevatkin hyvin toisiaan niin, että molemmat antavat uusia näkökulmia ja oivalluksia toisiinsa. Suurimpiin intohimoihin kuuluu historiallisten vaatteitten ja asusteitten lisäksi keskiajan arkikulttuuri ja materiaalisemmalta puolelta arkkitehtuuri, jota Suomessa pääsee ihastelemaan muutamissa linnoissa ja vähän vajaassa sadassa kirkossa. Huushollissa häärää myös kaksi oikeaakin kissaa, Kaarle ja Olavi, jotka auttelevat parhaansa mukaan ompelussa ja muissa käsitöissä. 

Yhteyden Kissaan saa täällä kommentoimalla tai osoitteesta hiienkissa@gmail.com.

Kaarle

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s